Wereldwijd uniek, hybride varen met LM-Hybrid!

Lifestyle Marine onthult LM-Hybrid

Een uniek concept om emissievrije pleziervaart mogelijk te maken in combinatie met inboard aandrijvingen van het assortiment.

De elektrische modus maakt toegang tot emissievrije zones, zoals natuurgebieden en binnensteden, mogelijk en biedt bovendien geruisloze en comfortabele vaartochten. Door het LM-Hybrid systeem blijft het assortiment boten van Lifestyle Marine toegang houden tot de lage- en emissievrije zones die naar verwachting de komende jaren verder zullen worden ingevoerd.

De technologie is gebaseerd op een elektrische POD-drive geïntegreerd in een uniek en innovatief roerblad. Hierdoor is LM-Hybrid een betaalbare oplossing welke beschikbaar is voor alle inboard tenders uit de Lifestyle Marine lijn.

Met het LM-Hybrid systeem biedt Lifestyle Marine een flexibele en betaalbare oplossing waarmee de sloepvaarder zowel actieradius als toegang tot emissievrije zones behoudt. Omdat ons elektrisch aandrijfsysteem middels POD-drive geïntegreerd is in het roerblad blijven de vaareigenschappen ook bij volledig elektrisch varen optimaal.

Hoe het werkt; de elektromotor wordt ondersteund door schaalbare Lithium accupakketten. Deze accupakketten worden opgeladen middels een walstroomaansluiting en hydrogeneratie. Wanneer de propeller van de POD-drive draait door stroming (of voortstuwing middels verbrandingsmotor) is er sprake van hydrogeneratie en zal de accu laden. Qua bediening maakt de bestuurder gebruik van het dashboard welke is gekoppeld aan de primaire dieselaandrijving met daarnaast een afstandsbediening met geïntegreerd display ten behoeve van de elektromotor, welke de real-time motor- en batterijstatus bewaakt. LM-Hybrid is vanaf 2024 beschikbaar.

Lifestyle Marine onthult LM-Hybrid

  • Wereldwijd uniek!
  • Elektrisch aandrijfsysteem
  • Betaalbare oplossing voor toegang tot emissievrije zones
  • Kostenbesparend

Onze modellen

Lifestyle600Fotografie-55

Lifestyle 600 Tender

Hier kan nog een korte toelichting...

Lifestyle-818-Tender-05

Lifestyle 818 Tender

Hier kan nog een korte toelichting...