Wereldwijd uniek, hybride varen met LM-Hybrid!

Wat is de ideale lengte van een sloep?

Lengte sloep of tender

De lengte van je sloep hangt vooral af van de vraag met hoeveel mensen je wilt gaan varen. Hoe langer de sloep, hoe meer ruimte je hebt om mensen mee te nemen op je boot. Hoe langer je boot is, hoe krachtiger je motor moet zijn. Als je voor een grote boot kiest, is deze natuurlijk een stuk zwaarder om vooruit te krijgen dan een kleinere boot.

Bedenk ook wat voor spullen je mee wilt nemen op je boot. Als je van plan bent om bijvoorbeeld veel drankjes in een grote koelbox mee te nemen, moet je er rekening mee houden dat dat wat ruimte kost. Ook spullen als een tafeltje, tassen en bijvoorbeeld honden zorgen er ook voor dat je minder ruimte hebt om te zitten.

Beste lengte van de boot passend bij jouw situatie

Nog een belangrijk onderwerp om over na te denken voordat je een boot gaat kopen is de plek waar je je boot gaat aanmeren en stallen. Hoe langer de boot, hoe meer ruimte je nodig hebt om je boot te kunnen stallen. Als je hem in de zomer in het water hebt liggen, moet je er rekening mee houden dat je meer plek nodig hebt in de haven met een grote boot dan met een kleine boot. Vaak betaal je meer huur voor een grote plek. Ook als je boot naar de winterstalling gaat, heb je daar meer ruimte nodig als je een langere boot hebt.

Denk ook aan het vervoeren van je boot. Hoe langer de boot is, hoe groter de trailer moet zijn waarop je je boot van het ene punt naar het andere punt brengt. Wil je graag vaak wisselen van plek waar je vaart en moet je boot daarvoor het water uit? Dan is een grote boot misschien niet de beste keuze voor jou. Laat je de boot zoveel mogelijk in het water liggen? Dan is dit niet van belang.

Met hoeveel mensen ga je varen?

We hebben het net al even genoemd, maar het aantal mensen dat je mee wilt nemen op je boot is van belang voor de keuze van de lengte van je boot. Zo passen er op een boot van 5 meter 5 volwassenen. Op een boot van 6 of 7 meter passen 7/8 volwassenen. Een boot van meer dan 7 meter is geschikt voor meer dan 10 volwassen mensen.

Vanaf welke lengte heb je een vaarbewijs nodig?

Voor bepaalde boten heb je een vaarbewijs nodig om hier mee te mogen varen. Je mag zonder vaarbewijs varen in boten tot 15 meter die maximaal 20 km per uur vaart. Voor alle boten die langer zijn dan 15 meter is een vaarbewijs verplicht. Ook moet je ouder dan 18 zijn om in een boot langer dan 15 meter te mogen varen.

Welke lengte ideaal is voor jouw boot, hangt vooral af van je eigen wensen en eisen. Denk er ook aan dat hoe groter de boot is, hoe duurder hij zal zijn in de aanschaf. Heb je advies nodig over de lengte van jouw toekomstige boot? Neem dan vooral contact op met onze professionele dealers.

Onze modellen

Lifestyle600Fotografie-55

Lifestyle 600 Tender

Hier kan nog een korte toelichting...

Lifestyle-818-Tender-05

Lifestyle 818 Tender

Hier kan nog een korte toelichting...