Wereldwijd uniek, hybride varen met LM-Hybrid!

Waar moet je op letten bij het kopen van een boot?

Wat zijn mijn wensen?

Wat zie je graag terug in je boot? Het is handig om van tevoren te bedenken wat je eisen en wensen zijn voordat je een boot gaat kopen. Het is vaak een flinke investering, dus verstandig om je goed in te lezen en te laten adviseren waar nodig. Hieronder volgen een aantal stellingen waar je over na kunt denken voordat je een boot koopt:

Waar wil ik gaan varen?

Ben je van plan om alleen op kleine wateren, zoals grachten, te gaan varen? Of ook op open water zoals grote meren? Niet iedere boot kan dat zomaar, dus bedenk daarom goed waar je met je boot gaat varen.

Wat voor motor wil ik op mijn boot?

Wil je een dieselmotor, een benzinemotor of misschien wel een elektrische motor voor je boot? Er zijn veel verschillende typen motoren op de markt. Zo heb je bijvoorbeeld ook nog de keuze tussen een ingebouwde motor en een buitenboordmotor.

Wil ik een nieuwe of gebruikte boot?

Er zijn heel veel verschillende boten te koop; zowel nieuw als tweedehands. Is dit je eerste boot en ben je er nog niet helemaal zeker van of het echt iets voor je is? Dan is het wellicht een goede optie om een tweedehands boot aan te schaffen!

Wat voor materiaal?

Boten zijn er in heel veel verschillende materialen. Welk materiaal je kiest, heeft bijvoorbeeld invloed op hoeveel onderhoud je de boot moet geven. Lees het blog over de verschillende materialen voor je boot om erachter te komen welke eigenschappen de typen materialen hebben.

Een boot met veel of weinig onderhoud?

Vind je het leuk om je boot veel te onderhouden of ga je liever zoveel mogelijk varen? Sommige materialen, zoals hout, vragen namelijk veel onderhoud. Bedenk goed hoeveel tijd je in het onderhouden van je boot wilt steken en kies daar de meest passende boot bij.

Heb ik een vaarbewijs nodig?

Voor sommige boten is het nodig om een vaarbewijs te hebben. Ga je een boot kopen waar je je vaarbewijs voor nodig hebt? Zorg er dan voor dat je dat op tijd regelt.

Wat voor boot wil ik kopen?

Bedenk goed wat voor boot er echt bij je past! Ga je bijvoorbeeld voor een sloep, voor een tender of voor een snelvarende sloep? Door de vele verschillende opties, is er altijd een boot die past bij jouw eisen en wensen. Denk ook eens aan de lengte van de boot. Met hoeveel mensen ben je van plan om te gaan varen? Als je je hele vriendengroep mee wilt nemen op je boot, heb je wel een langere boot nodig!

Maak een proefvaart

Heb je een boot gevonden die voldoet aan je wensen? Maak dan vooral een proefvaart om te zien of de boot echt goed bij je past. Een auto koop je doorgaans ook niet zonder een proefritje te maken, dus doe dat ook vooral als je een boot op het oog hebt!

Waar kan mijn boot liggen?

Waar ga je je boot stallen? Als je aan het water woont, kun je hem natuurlijk vlakbij je huis in het water leggen. Als er geen water bij je in de buurt is, moet je informeren bij havens of er een plek is waar je je boot kan stallen. Denk ook alvast na over een winterstalling voor als je je boot niet in het water wilt laten liggen in de winter.

Een boot kopen

Een boot brengt veel plezier met zich mee, maar het is wel belangrijk om je goed in te lezen over alle aspecten die komen kijken bij het kopen van een boot. Vergeet bijvoorbeeld ook niet om een goede verzekering af te sluiten, zodat eventuele schade goed gedekt wordt.

 

Onze modellen

Lifestyle600Fotografie-55

Lifestyle 600 Tender

Hier kan nog een korte toelichting...

Lifestyle-818-Tender-05

Lifestyle 818 Tender

Hier kan nog een korte toelichting...